Reusesti si fara facultate

Pe masura ce foarte multi absolventi de facultate se pregatesc sa-si finalizeze cursurile si sa se alature fortei de munca, se confrunta cu o economie cu rata ridicata a somajului, cresterea concurentei pentru locuri de munca si cresterea dorintei de a avea independenta financiara.

Comparati angajatii care lucreaza in prezent, care nu au facut facultatea si si-au petrecut timpul muncind, au castigat experienta si au realizat mult mai multe lucruri. Multi dintre cei care urmeaza facultatea sunt impinsi de la spate de parinti sau de cadrele didactice, ce ne tot repeta ca doar asa putem reusi. Dar se pune intrebarea: se merita sa platesti 3 ani de studii, ca apoi sa castigi un salariu minim pe economie, cel putin din punct de vedere financiar?

Nu exista un raspuns simplu. De fapt, mai sunt multe de luat in considerare inainte de a lua decizia ca o facultate nu mai merita investitia.

Reusesti-si-fara-facultate

Sa ne uitam la numere

Un cost anual al scolarizarii implica cazare, taxa de scoala plus o suma de bani necesara traiului zilnic. O diploma de licenta de la o universitate va costa cel putin 50.000 de lei. Aceasta cheltuiala creste daca urmati masterul sau daca va hotarati sa alegeti o universitate privata de nivel superior. Ce ati putea castiga in trei ani de la un loc de munca in loc sa studiati cu norma intreaga si vorbim de bani reali!

Presupunand ca nu aveti nici o specializare, dar sunteti dispus sa faceti o pregatire avansata, cum ar fi participarea la o scoala tehnica, puteti castiga aproximativ 3.000 de lei ca incepator, daca sunteti foarte priceput. Asta inseamna ca peste trei ani, ai castiga mult mai mult, in timp ce prietenul tau care a facut facultatea castiga putin sau nimic, si poate mai are si datorii de pe urma facultatii.

La noi in tara, forta de munca se pierde si este din ce in ce mai multa nevoie de oameni calificati care au capacitatea de a face concret sa faca ceva.

Matematica este tot acolo. De fapt, un angajator cu diploma va castiga la inceput cat un muncitor necalificat, iar ca sa ajunga sa merite efortul depus in cei 3 ani, este nevoie de foarte multa munca, perseverenta si sacrificiu.

Oameni importanti precum Bill Gates, Mark Zuckerberg sau Steve Jobs sunt exemple vii ca se poate. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa privesti in tine si sa te gandesti spre ce ai inclinatii, ce ti-ar placea sa faci zi de zi, apoi sa te indrepti spre a te specializa cu cursuri calificare acreditate, ce-ti vor oferi diplome recunoscute si cu siguranta, vei avea satisfactii financiare si nu numai.

8 Motive pentru care sa faci cursuri de gatit

curs-bucatar-BUCURESTI

Doriti sa invatati elementele de baza ale gatitului sau sa va imbunatatiti abilitatile pe care le aveti deja? Luati in considerare sa urmati un curs de gatit.

Te gandesti la un curs de gatit, dar nu stii daca merita? Ei bine iata 8 motive pentru care ar trebui sa luati cursuri bucatar Bucuresti:

  1. Clasele de gatit sunt distractive

Sa te distrezi, sa intalnesti oameni noi si sa te bucuri de o experienta noua sunt motive foarte bune pentru a te inscrie intr-o clasa de gatit. Indiferent daca va inscrieti ca un cuplu, cu cel mai bun prieten sau pentru o experienta de mama-fiica, sunteti sigur ca va veti distra.

  1. Cursul de bucatar va invata lucruri noi

Puteti urmari toate emisiunile tv de gatit pe care le doriti, dar nimic nu va ofera experienta reala de a fi intr-o sala cu un adevarat profesor bucatar. Puteti invata de la un instructor care face lucrurile in timp real, fara ca „magia televiziunii” sa accelereze toate pasii si sa fie foarte greu de urmarit!

Instructorul dvs. poate, de asemenea, sa va antreneze toate tehnicile potrivite, fara a derula inapoi.

  1. Cursul de bucatar va permite sa incercati alimente noi

Cine stie, poate aveti un fler ascuns pentru rularea sushi-ului de sau sa puteti gati feluri de mancare thailandeze? Adesea, felurile de gatit din afara culturii tale vin cu mici ingrediente – si uneori scumpe – pe care nu le ai in bucatarie.

Un curs de bucatar va poate face sa va imbunatatiti aptitudinile culinare fara sa va murdariti din cap pana in picioare sau sa spargeti ceva.

  1. Nu trebuie sa curatati dupa orele de gatit

Stiti regula: „Eu am facut-o, eu curatat” dezbaterea pe care mai toate cuplurile o au? Intr-un astfel de curs nu trebuie sa existe asemenea discutii, ci doar concentrarea pe gatit

  1. Imbunatatirea papilelor gustative

La curs nu numai ca ajungi sa gatiti feluri de mancare interesante, ci si sa le incercati. Un avantaj este ca invatati cum sa combinati vinurile la felurile de mancare.

  1. Un mod foarte placut sa-ti petreci seara

Plictisit de iesirile in oras si de filme? Un curs de bucatar este o modalitate amuzanta de a va diferentia de rutina obisnuita de seara. Surprinde-ti partenerul cu un curs de bucatar si rasfata-l cu feluri inedite de mancare.

  1. Vei invata sa faci de mancare in stilul tau

Cum ar fi sa-ti surprinzi invitatii cu modul tau de gatiti la adunarile de ziua de nastere si la intalnirile de familie. Cat de cool ar fi daca ti-ai perfectiona modul de a gati si toata lumea ar fi impresionata?

Fiti atenti in timpul orelor si astfel puteti copia felurile de mancare in  propria bucatarie, chiar si fara un bucatar profesionist care sa va supravegheze.

  1. Bucatar profesionist

Te-ai intrebat vreodata cum face bucatarul in diverse emisiuni de televiziune sa izbucneasca flacara din tigaie fara ca mancarea  sa nu se arda? Sau doriti sa stiti cum sa taiati 3 de morcovi pe minut? Un curs de bucatar te poate invata tehnici noi care va pot face sa aratati si sa va simtiti ca un profesionist.

Oricare ar fi motivul pentru care te vei apuca de cursul de bucatar, vei avea doar de castigat. Poate vei realiza cat de bine ti se potriveste aceasta profesie, incat iti vei face propriul business.

Cum sa spalati prosoapele la mana

Spalarea prosoapelor la mâna economiseste bani, consuma mult mai putina energie si nu le uzeaza  la fel de repede ca o masina de spalat. Cu toate acestea, spalarea este relativ usoara intr-o chiuveta sau lighean, dar prosoapele mari devin destul de grele când absorb apa si necesita mai mult timp pentru a fi spalate.

Noi va oferim cateva sfaturi pentru o spalare la mana cat mai eficienta si mai rapida.

Puneti  prosoapele  intr-o chiuveta, cada sau lighean, alegeti in functie de cate prosoape aveti.

Când puneti prosoapele, asigurati-va ca ele sunt   intinse si nu stau imgramadite sau incurcate intre ele.

Puneti detergent cu apa, rece sau calda, nu e neaparat fierbinte. In funtie cat de murdare sunt, alegeti cantitatea pe care o doriti.  Protejati-va mainile cu un detergent hipoalergenic sau pentru piele sensibila.

Lasati ca detergentul sa inmoaie foarte bine prosoapele si sa actioneze, timpul de imnuiere depinde cat de murdare sunt: in jur de 40 – 60 de minute.

Adaugati otet in apa de spalare deoarece face ca prosoapele sa fie mai pufoase si cu un miros mai poaspat.

Daca prosoape bumbac 100 sunt albe, puteti pune si inalbitor, dar este bine sa folositi o cantitate mica, pentru a nu deteriora testura.

Dupa ce au stat la inmuiat, apasati si agitati apa din lighean, cu ajutorul unui bat (sa-i spunem agitator, sa fie cat mai elevat) cu miscari cat mai rapide, nu uitati sa folositi manusi pentru a proteja mainile.Daca ati ales cada, impingeti rufele cat mai mult de peretii laterali ai cazii. Rasuciti agitatorul cu cât mai multa presiune  in ambele directii,  incercând sa strângeti cât mai mult din apa.

Clatiti prosoapele sub apa curata si lasati-le sa se  inmoaie  in ea timp de 5 minute. Puteti sa goliti ligheanul si sa-l umpleti cu apa rece rece.

Agitati prosoapele  in acelasi mod ca  inainte, din nou, veti petrece aproximativ 2 minute sau 100 de lovituri ale agitatorului. Rufele sunt clatite abia cand apa este curata si fara spuma.

Prosoapele se rasucesc si se storc cu mâna, apoi se agita pentru  inca doua minute. Daca sunt foarte murdare, se repeta aceasta procedura  sau pana cand se vor curata.

Stoarceti foarte bine rufele, pana cand nu mai iese apa, astfel se vor pastra cat mai pufoase.

Intindeti rufele la aer, fara a le ingramadi, dar daca le doriti uscate cat mai repede, apelati la un uscator de rufe.

Cititi  intotdeauna eticheta de  intretinere pentru prosoapele dvs. Unele pot avea instructiuni speciale pentru culori care sunt specifice marcii dvs. sau tipului de prosop.

In cazul  in care  inalbitorul a lasat pe prosoape pete albe sau de culoare deschisa, spalati-le cu o ceasca de otet (aproximativ 250 ml) la fiecare 4 L de apa, turnata direct in apa de spalat.

Asezati recipientul sau ligheanul in care spalati hainele in cada, sa nu existe riscul de a varsa pe podea.

prosoape-de-bumbac

Nu adaugati inalbitor si otet in acelasi timp, deoarece acestea reactioneaza chimic si nu e benefic pentru tesaturi. Clorul in combinatie cu apa calcaroasa poate lasa pete pe prosoapele albe.