Va intrebati cum sa scapati de paianjeni? Stim ca nu fac nici un rau (de cele mai multe ori), dar este greu sa fii calm in prezenta celor 8 picioare atarnand peste tot. Va pezentam sfaturi usoare care functioneaza cu adevarat.
Daca va este frica de taratoarele infioratoare sau doar vreti sa opriti impanzirea locuintei, aceste sfaturi va vor ajuta sa stiti cum sa le tineti departe de casa.
Avem o multime de paianjeni in Romania, dar suntem recunoscatori ca rareori musca si cei care o fac nu provoca niciun efect pe termen lung.
Unele dintre cei mai obisnuiti paianjeni de casa pe care i-ati putea gasi in casa dumneavoastra: paianjenul secaratorul, paianjenul negru, paianjenul gigantic si multi multi altii.
Orice tip de paianjen ati avea, metodele sunt aceleasi. Se necesita mai multa atentie atunci cand aveti de-a face cu o specie otravitoare, muscatura lor este veninoasa!
De ce paianjenii intra in casa?
Credeti sau nu, paianjenii nu intra intotdeauna in locuinta. De fapt, doar 5% dintre paianjenii de casa vin de afara.
Paianjenii de casa se inmultesc in interior, depun sacii de ou in mobilier sau chiar materiale de constructie. De acolo, ei se imperecheaza si traiesc, in general, in aceeasi casa de-a lungul intregii lor vieti.
S-ar putea sa va intrebati de ce vedeti mai multi paianjeni in anumite perioade ale anului, mai ales daca nu vin din afara. Exista o explicatie pentru asta – paianjenii masculi ies in cautarea femelelor in timpul sezonului de imperechere. Aceasta este de obicei la sfarsitul verii, dar variaza pentru fiecare specie.
Cum sa prinzi un paianjen
Daca gasiti un paianjen in casa, intrebarea fireasca este cel mai bun mod de a-l prinde. Cea mai populara metoda de prindere a paianjenilor in casa este folosirea unui borcan sau a unui pahar. Aceasta este o metoda umana care va permite sa prindeti paianjeni fara a-i ucide si sa scapati rapid de ei. Puteti utiliza orice recipient pe post de capcana, dar cele mai bune instrumente de capturare a paianjenului sunt recipientele transparente, care nu sunt nici prea mari si nici prea mici, nu sunt nici prea grele sau fragile.
Trebuie sa va inarmati cu curaj si nervi de otel pentru a va apropia suficient de mult de paianjen si sa aveti reflexe rapide pentru a-l prinde sub recipient. Odata ce a patruns paianjenul in capcana, va trebui sa astupati gaura cu o bucata de hartie. Meniurile sau bucatile de carton subtire functioneaza deosebit de bine, deoarece va ofera o baza mai solida decat hartia. Cu siguranta, nu ati dori ca paianjenul sa evadeze din borcan.
Glisati cu grija hartia sub recipient si apoi ridicati borcanul si hartia impreuna, avand grija sa pastrati paianjenul prins. Eliberati paianjenul afara, la o distanta buna de casa.
Un tratament de dezinsectie ajuta la indepartarea paianjelor si a alor musafiri nepoftiti. Apelati la o firma de dezinsectie de incredere pentru a primi servicii dezinsectie de calitate.